• 1 godz. 15 min

Proste ,nieskomplikowane w wykonaniu ciasto zazwyczaj królujące na stołach w czasie świąt

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 4 jajka
    250 g margaryny
    100 g cukru
    2,5 szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/4 szklanki mleka
    100 g mieszanki keksowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Keks Desery

Keks - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę. Ucierając dalej dodajemy po jednym żółtku, a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia,później mleko. Do ciasta wsypujemy mieszankę keksową i mieszamy.
    Białka ubijamy w oddzielnym naczyniu i dodajemy do ciasta delikatnie mieszając. Tak przygotowane ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 55 minut.

Porady

keks najlepiej upiec 2-3 dni przed świętami (owijamy w ściereczkę i odstawiamy w chłodne miejsce)wtedy jest najlepszy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować