REKLAMA

Keks

wyświetlono: 871 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Lekko wilgotny i słodki tak jak być powinien...Polecam!

opublikowany: 29.03.2016
Udostępnij Pinterest
  • 60 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki,
    pół szklanki cukru,
    pół szklanki oleju rzepakowego,
    pół szklanki mleka,
    3 jajka,
    pół łyżeczki proszku do pieczenia,
    łyżeczka aromatu cytrynowego,
    200 g mieszanki keksowej
    tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia), w drugiej wszystkie mokre (olej, mleko, jajka, aromat cytrynowy).

    Następnie stopniowo dodajemy do mokrych składników suche -cały czas energicznie mieszając.

    Na koniec dodajemy mieszankę keksową i mieszamy.

    Wykładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartej małej keksowej formy.

    Pieczemy ok 50 minut w temp. 170 stopni do tzw "suchego patyczka".
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: edytaha edytaha

Keks

Klasyczny keks upieczony w oparciu o wskazówki BarbaryBytnerowiczowej

kategoria: keks Desery opublikowany: 17.08.2015 | wyświetlono: 2290 Książki kucharskie: 7 | Polecenia: 0
Dodane przez: ewuska2016 ewuska2016

Keks staropolski

To ciasto zawsze goście na moim Wielkanocnym stole

kategoria: Ciasta keks opublikowany: 13.03.2018 | wyświetlono: 1047 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE