Kawałki łopatki wieprzowej duszonej z cebulą

4.33 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś mam kolejny pyszny przepis na przepyszny obiad dla całej rodziny

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 650 g łopatki wieprzowej,
    0,5 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego,
    0,5 łyżki papryki słodkiej,
    0,5 łyżki przyprawy do wieprzowiny,
    0,5 łyżki przyprawy uniwersalnej,
    1 łyżka majeranku,
    2 łyżki oleju,
    1 łyżka suszonej włoszczyzny,
    2 szklanki wody przegotowanej zimnej,
    1,5 średniej wielkości młodej cebuli,
    1 szklanka poj. 210 ml
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe

Kawałki łopatki wieprzowej duszonej z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obiad 1. Mięso pokroić na plastry po 2 centymetry, obsypać przyprawami i wlać olej całość wmasować w mięso i odstawić na 5 minut
  • obiad 2. Przygotowane plastry obsmażyć na suchej rozgrzanej patelni z obu stron na mocno rumiany kolor
  • obiad 3. Do obsmażonego mięsa wlać wodę oraz wsypać suszoną włoszczyznę i dusić pod przykryciem do czasu miękkości mięsa oraz wyparowania dodanej wody
  • obiad 4. Do mięsa z wyparowaną wodą dodać cebulę pokrojoną w piórka i pod przykryciem poddusić do jej miękkości
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować