Pieczeń z łopatki wieprzowej

  • wyświetlono: 631 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Łopatka wieprzowa pieczona w żeliwnej brytfannie

pobrane
  • 12 porcje
  • 180min
  • Łatwy

Składniki

ok 3 kg łopatki wieprzowej
3-4 cebule białe
1 kg kapusty kiszonej
gotowa przyprawa do mięs
oliwa z oliwek

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczeń z łopatki wieprzowej

  • 1. mięso w całości nacieramy oliwą oraz przyprawiamy i odstawiamy (najlepiej na noc) do lodówki
    naczynie natłuszczamy oliwą, układamy mięso które przykrywamy cebulą oraz kapustą kiszoną
    pieczemy ok 3-4 godziny w temperaturze 200 - 220 stopni

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

wieprzowinapieczeńłopatkałopatka wieprzoważeliwny garnek

Komentarze

Podobne przepisy

Gulasz z łopatki wieprzowej z grzybami

Dodane przez: MagdalenAa

Gulasz z łopatki wieprzowej z grzybami

Uwielbiam eksperymenotwać z gulaszami...

Gulasz wieprzowy (z łopatki) z kurkami

Dodane przez: monika016

Gulasz wieprzowy (z łopatki) z kurkami

Kurki obrodziły w tym roku wyjątkowo...

Salceson wieprzowy ozorkowy z dodatkiem mięsa z łopatki

Dodane przez: Czarek

Salceson wieprzowy ozorkowy z dodatkiem mięsa...

Smaczny, domowej produkcji salceson...

Pieczeń

Dodane przez: Agiatis

Pieczeń z szynki wieprzowej

Moja 10 letnia córka uwielbia tą...

Pieczeń wieprzowa z szynki

Dodane przez: smak i uczucie

Pieczeń z szynki wieprzowej

Pieczeń z szynki do obiadu lub...

Polędwiczka wieprzowa z pieczonymi warzywami

Dodane przez: Mniam1

Polędwiczka wieprzowa z pieczonymi warzywami

Delikatna i krucha część wieprzowiny,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE