Pieczeń z łopatki wieprzowej

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Łopatka wieprzowa pieczona w żeliwnej brytfannie

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok 3 kg łopatki wieprzowej
    3-4 cebule białe
    1 kg kapusty kiszonej
    gotowa przyprawa do mięs
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Pieczeń z łopatki wieprzowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mięso w całości nacieramy oliwą oraz przyprawiamy i odstawiamy (najlepiej na noc) do lodówki
    naczynie natłuszczamy oliwą, układamy mięso które przykrywamy cebulą oraz kapustą kiszoną
    pieczemy ok 3-4 godziny w temperaturze 200 - 220 stopni
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować