Kaszotto śródziemnomorskie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smakowita propozycja na szybką, lekką i zdrową kolację, sprawdzi się także jako lunch, także do zabrania do pracy. Wyraziste smaki oliwek i sera fety idealnie uzupełniające się z delikatnością kaszy jaglanej.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • szklanka suchej kaszy jaglanej
    tłuszcz do smażenia
    2 czerwone papryki
    2 pory (jadalne części)
    2 garści oliwek
    ok. 10 suszonych pomidorów
    sól, pieprz, bazylia
    100 g sera feta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaszotto śródziemnomorskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną płuczemy i gotujemy na małym ogniu w 2-2,5 szklankach wody przez ok. 15-20 minut.
  • 2. Papryki kroimy w paski, pory na plasterki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Przez 5 minut smażymy samą paprykę, dodajemy pory i smażymy kolejne 5 minut.
  • 3. Oliwki, pomidory oraz fetę kroimy w kostkę. Dodajemy je wraz z papryką i porami do ugotowanej kaszy, mieszamy i doprawiamy. Podajemy na gorąco lub na zimno. Smacznego!

Porady

Dobrze komponuje się z keczupem lub pesto. Do kaszotta świetnie pasują ogórki kiszone lub konserwowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować