Kaszaczek morelowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortownicę posmarować masłem i schłodzić ją w zamrażarce. Moja miała wymiary 24 cm
I WARSTWA
Galaretkę wisniową rozpuszczamy w ¾ szklanki wrzącej wody, po wystudzeniu dodajemy 6 płaskich łyżek kaszki, roztrzepać dokładnie mątewką i przelać do tortownicy. Wstawić do zamrażarki.
II WARSTWA
Galaretkę pomarańczową przygotowujemy tak jak wisniową i wylewamy do tortownicy.
III WARSTWA
2 galaretki żółte rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzącej wody, po wystudzeniu dodajemy Grenadinę i 7 łyżek kaszki, roztrzepać mątewką i przelać do tortownicy.
IV WARSTWA
1 galaretkę żółtą przygotowujemy tak jak galaretkę wisniową i przelewamy do tortownicy.
V WARSTWA
2 galaretki czarna porzeczka rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody , studzimy i przelewamy do tortownicy.
Chłodzimy do dokładnego stężenia.
Komentarze