Kaszaczek morelowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Jutro w przedszkolu , u moich wnuków organizują Dzień Babci, więc zrobiłam dla moich pociech kolorowy deser, przepis mam jeszcze z czasów komuny

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 galaretka wisniowa Delecta 75 gram
    1 galaretka pomarańczowa Delecta 75 gram
    3 galaretki cytrynowe Delecta po 75 gram
    2 galaretki czarna porzeczka Delecta po 75 gram
    1 kaszka mleczno ryżowa Nestle 230 gram
    1 łyżka Grenadiny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Kaszaczek morelowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kaszaczek morelowy 1. Tortownicę posmarować masłem i schłodzić ją w zamrażarce. Moja miała wymiary 24 cm
    I WARSTWA
    Galaretkę wisniową rozpuszczamy w ¾ szklanki wrzącej wody, po wystudzeniu dodajemy 6 płaskich łyżek kaszki, roztrzepać dokładnie mątewką i przelać do tortownicy. Wstawić do zamrażarki.
    II WARSTWA
    Galaretkę pomarańczową przygotowujemy tak jak wisniową i wylewamy do tortownicy.
    III WARSTWA
    2 galaretki żółte rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzącej wody, po wystudzeniu dodajemy Grenadinę i 7 łyżek kaszki, roztrzepać mątewką i przelać do tortownicy.
    IV WARSTWA
    1 galaretkę żółtą przygotowujemy tak jak galaretkę wisniową i przelewamy do tortownicy.
    V WARSTWA
    2 galaretki czarna porzeczka rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody , studzimy i przelewamy do tortownicy.
    Chłodzimy do dokładnego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować