IMG_12931

ByMagdalena

Obserwujących: 1

 
Wiadomość
Użytkownik ByMagdalena w dniu 11.07.2020 22:49 opublikował przepis:

Okoń morski z zielonym ryżem i sałatką

Ryby trzeba jeść! Są zdrowe i pyszne, zawierają cenne kwasy tłuszczowe, dzięki którym zachowujemy na dłużej młodość i witalność. Dziś w przepisie okoń, ale można użyć dowolnej ryby
Użytkownik ByMagdalena w dniu 10.06.2020 22:18 opublikował przepis:

Prawdziwy Donner Kebab

Kebab - danie, które nie jest zaliczane do najbardziej dietetycznych i zdrowych, szczególnie pochodzące z knajpek serwujących mięso niewiadomo z czego i skąd z masą frytek. Prawdziwy Donner Kebab robiony jest z baraniny. Autentyczność kebaba łatwo stwierdzić po tym, jak bardzo 'odbija się' nam po jego zjedzeniu, bo baranina ma to do siebie, że wywołuje taką właśnie reakcję. Od momen
Użytkownik ByMagdalena w dniu 10.06.2020 22:00 opublikował przepis:

Makaron Spaghetti z krewetkami i szparagami

Włoskich klimatów ciąg dalszy - Makaron Spaghetti z krewetkami i szparagami. Do tego przepisu i do każdego innego zawsze polecam używać surowych krewetek, czyli tych szarych (surowe krewetki argentyńskie nie są szare), ponieważ podgrzewanie tych ugotowanych sprawia, że są one gumowate i bez smaku.
Użytkownik ByMagdalena w dniu 10.06.2020 21:51 opublikował przepis:

Risotto z kurczakiem, bakłażanem i pomidorami

Kolejna propozycja z kuchni włoskiej - Risotto z kurczakiem, bakłażanem i pomidorami. Nie ma tu mascarpone, więc kaloryczność troszkę spada :)
Użytkownik ByMagdalena w dniu 20.05.2020 09:36 opublikował przepis:

Kremowe risotto z kurczakiem i fasolką szparagową

Proste, szybkie i smaczne kremowe risotto z kurczakiem i zieloną fasolką szparagową.
Użytkownik ByMagdalena w dniu 20.05.2020 09:26 dodał zdjęcie do przepisu:

Parówki z pomidorami i jajkami przepiórczymi na toście

Użytkownik ByMagdalena w dniu 01.05.2020 21:04 opublikował przepis:

Parówki z pomidorami i jajkami przepiórczymi na toście

Zdrowe czy niezdrowe?? Jeść czy nie jeść? Jedzenie parówek jest kwestią sporną, Dla mnie pewne jest jedno - sprawdźmy skład. Nie kupujcie najtańszych parówek składających się z mięsa oddzielonego mechanicznie, szukajcie tych z najmniejszą ilością konserwantów i największą ilością mięsa. Prosty przepis na śniadanie inaczej
Użytkownik ByMagdalena w dniu 26.04.2020 20:48 opublikował przepis:

Polędwiczka wieprzowa w sosie pomarańczowym z ryżem smażonym i warzywami

Nie tylko kaczka w pomarańczach. Wieprzowina też smakuje rewelacyjnie.
Użytkownik ByMagdalena w dniu 26.04.2020 20:43 opublikował przepis:

Paella z kurczakiem, pikantnym chorizo i krewetkami

Paella z kurczakiem, chorizo i krewetkami pachnąca szafranem... Pyszności
Użytkownik ByMagdalena w dniu 26.04.2020 20:37 opublikował przepis:

Makaron Conchiglie z tuńczykiem, brokułami, suszonymi pomidorami i oliwkami

Szybka i smaczna propozycja na obiad ze składników, które praktycznie każdy ma w lodówce :)
Użytkownik ByMagdalena w dniu 26.04.2020 20:18 skomentował:

Makaron Conchiglie z boczkiem, suszonymi pomidorami i oliwkami

Użytkownik ByMagdalena w dniu 04.04.2020 13:54 opublikował przepis:

Makaron Conchiglie z boczkiem, suszonymi pomidorami i oliwkami

Kto z nas nie lubi makaronu? Pachnący suszonymi pomidorami makaron z boczkiem i oliwkami
Użytkownik ByMagdalena w dniu 04.04.2020 13:43 opublikował przepis:

Dorsz z czerwonym ryżem i brokułami

Dobra ryba nie jest zła.. ale nie taka w panierce. Ryby trzeba jeść, bo są zdrowe i są pyszne :)
Użytkownik ByMagdalena w dniu 03.04.2020 14:37 opublikował przepis:

Kasza bulgur z kurczakiem i warzywami

Mamy kaszotto, pęczotto, to może bulgurotto? bulgarotto? Najlepsze jest świeżo przygotowane, ale można przygotować więcej i jeść na ciepło i zimno.
Użytkownik ByMagdalena w dniu 03.04.2020 13:49 opublikował przepis:

Łosoś w papilotach w słodkim sosie chilli z ryżem i fasolką szparagową

Łosoś w orientalnym stylu. Zasmakuje nawet tym, którzy twierdzą, że nie lubią łososia. Słodki, lekko pikantny, rozpływający się z ustach. Pyszny!
Użytkownik ByMagdalena w dniu 03.04.2020 13:18 opublikował przepis:

Kurczak Myśliwego - Chasseur z kaszą orkiszową fasolką szparagową i marchewką

Coś z kuchni francuskiej poulet chasseur, czyli kurczak myśliwego. Moja propozycja to troszkę lżejsza wersja, ponieważ przygotowana jest z filetów z kurczaka, a nie podudzi ze skórą.

To może cię zainteresować