Kartoflanka z zacierkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zupa z warzywami

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * 2 kostki rosołu drobiowo wołowego
    * 3 ziemniaki
    * 1 marchewka
    * 1 pietruszka
    * 1 cebula
    * 1 ząbek czosnku
    * 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    * sól
    * pieprz
    Na zacierki:
    * 1 jajko
    * 80g mąki pszennej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kartoflanka z zacierkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa oczyścić. Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew i pietruszkę w plastry. Cebule posiekać i zaszklić na oleju. Rosół przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodaj warzywa i gotuj ok. 15 minut.
  • 2. Z mąki i jajka zagnieść ciasto, uformuj z niego kulkę. Odrywaj małe kuleczki i oprósz je mąką.
  • 3. Przygotowane zacierki dodaj do zupy i gotuj jeszcze 5 minut. Przypraw solą, pieprzem i czosnkiem.

Porady

Przed podaniem posyp zupę natką pietruszki. Będzie to ładnie wyglądać i doda jej wyrazistego smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować