Kartoflanka z zacierkami

4.5 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 25 min

Posypana natką jest znakomita.

  • 25 min

Składniki:

  • ● 2 kostki bulionowe drobiowo-wołowe
    ● 3 ziemniaki
    ● marchewka
    ● pietruszka
    ● cebula
    ● ząbek czosnku
    ● 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    ● sól, pieprz
    ● olej
    Zacierki:
    ●jajko
    ● 8 dag mąki pszennej
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kartoflanka z zacierkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy
    i myjemy. Ziemniaki
    kroimy w kostkę,
    marchewkę i pietruszkę
    w plasterki.
    Cebulę kroimy
    w małą kostkę.
  • 2. Bulion przygotowujemy
    wg przepisu
    na opakowaniu. Dodajemy warzywa i gotujemy
    ok. 15 minut.
  • 3. Z mąki i jajka zagniatamy
    ciasto. Odrywamy kuleczki,
    oprószamy mąką. Gotujemy
    w zupie 5 minut. Doprawiamy
    solą, pieprzem i czosnkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-212

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować