Pulchne placuszki z jabłkami

4.5 (164 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przygotowuję je zawsze, gdy najdzie mnie na nie ochota. Są bardzo łatwe w
wykonaniu i jednocześnie wyśmienicie smakują.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * 3-4 obrane jabłka
    * 200g mąki szklanka i 4 łyżki
    * 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    * 1 łyżeczka cynamonu
    * 4-5 łyżek cukru
    * 2 łyżeczki cukru waniliowego
    * 1 jajko
    * 4 łyżki stopionego masła
    * 300ml mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Naleśniki

Pulchne placuszki z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Za pomocą okrągłej nakrętki usuwamy środek.
  • 2. Mąkę przesiewamy do dużego naczynia, dodajemy proszek, cynamon i cukier. Mieszamy a następnie robimy wgłębienie, w którym umieszczamy jajko. Stopniowo mieszamy dodając stopione masło i mleko.
  • 3. W efekcie końcowym powinniśmy otrzymać gładką masę (bez grudek).
  • 4. Plasterki jabłek zamarzymy w cieście i kładziemy na patelni. Smażymy do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować