Karkówka zapiekana pod czerwoną cebulą

4.5 (157 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Karkówka tak przygotowana jest miękka i soczysta. Na dodatek ładnie prezentuje się na talerzu.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 plastrów karkówki
    1 mała czerwona cebula
    3 kopiaste łyżki majonezu
    przyprawa do karkówki
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez

Karkówka zapiekana pod czerwoną cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę rozbić, natrzeć przyprawą, odstawić do lodówki na kilka godzin-można na całą noc.
    2.Następnego dnia usmażyć na patelni. Przełożyć na talerz i zostawić aby przestygła.
    3.Cebulę pokroić w piórka, wymieszać z majonezem i wyłożyć na mięso.
    4.Wstawić do piekarnika i zapiekać w 180 st. ok 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Czerwona cebula Karkówka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować