Karkówka zapiekana pod czerwoną cebulą

  • wyświetlono: 952 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Karkówka tak przygotowana jest miękka i soczysta. Na dodatek ładnie prezentuje się na talerzu.

DSC00380
  • 6 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

6 plastrów karkówki
1 mała czerwona cebula
3 kopiaste łyżki majonezu
przyprawa do karkówki

Sposób przygotowania przepisu:

Karkówka zapiekana pod czerwoną cebulą

  • 1. Karkówkę rozbić, natrzeć przyprawą, odstawić do lodówki na kilka godzin-można na całą noc.
    2.Następnego dnia usmażyć na patelni. Przełożyć na talerz i zostawić aby przestygła.
    3.Cebulę pokroić w piórka, wymieszać z majonezem i wyłożyć na mięso.
    4.Wstawić do piekarnika i zapiekać w 180 st. ok 30 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Drugie daniemajonezkarkówkadanie główneczerwona cebulana imprezędla gościzapiekana karkówkarodzinny obiadmięsny obiadpieczona karkówkadanie z karkówkikarkówka z czerwoną cebulą

Komentarze

Podobne przepisy

Karkówka pieczona z warzywami

Dodane przez: Andzia Pichci

Karkówka zapiekana z warzywami

Tak przygotowana karkówka jest...

Karkówka pod pierzynką

Dodane przez: Bilcia

Karkówka pod pierzynką

Pyszny i szybki pomysł na soczystą...

image-0n14eeh

Dodane przez: Mniam1

Karkówka pieczona w cebuli

Kawałki karkówki marynowane, a...

Karkówka

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Zapiekana karkówka po Kozacku

Soczysta , mięciutka karkówka...

Karkówka pieczona w cebuli

Dodane przez: Skotka

Karkówka pieczona w cebuli

Danie mało pracochłonne, ale smaczne...

Karkówka duszona w czerwonym winie

Dodane przez: Monika Matysiak

KARKÓWKA DUSZONA W CZERWONYM WINIE

Kruche, delikatne mięso w bardzo...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE