Karkówka zapiekana pod czerwoną cebulą

  • wyświetlono: 1026 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Karkówka tak przygotowana jest miękka i soczysta. Na dodatek ładnie prezentuje się na talerzu.

DSC00380
  • 6 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

6 plastrów karkówki
1 mała czerwona cebula
3 kopiaste łyżki majonezu
przyprawa do karkówki

Sposób przygotowania przepisu:

Karkówka zapiekana pod czerwoną cebulą

  • 1. Karkówkę rozbić, natrzeć przyprawą, odstawić do lodówki na kilka godzin-można na całą noc.
    2.Następnego dnia usmażyć na patelni. Przełożyć na talerz i zostawić aby przestygła.
    3.Cebulę pokroić w piórka, wymieszać z majonezem i wyłożyć na mięso.
    4.Wstawić do piekarnika i zapiekać w 180 st. ok 30 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Drugie daniemajonezkarkówkadanie główneczerwona cebulana imprezędla gościzapiekana karkówkarodzinny obiadmięsny obiadpieczona karkówkadanie z karkówkikarkówka z czerwoną cebulą

Komentarze

Podobne przepisy

Karkówka pieczona z warzywami

Dodane przez: Andzia Pichci

Karkówka zapiekana z warzywami

Tak przygotowana karkówka jest...

Karkówka w cebuli

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Karkówka w cebuli

Bardzo lubię karkówkę na różne...

Plastry karkówki pieczone z cebulą

Dodane przez: dorota w

Plastry karkówki pieczone z cebulą

Bardzo miękka karkówka w plastrach,...

Karkówka pieczona w cebuli

Dodane przez: Skotka

Karkówka pieczona w cebuli

Danie mało pracochłonne, ale smaczne...

image-0n14eeh

Dodane przez: Mniam1

Karkówka pieczona w cebuli

Kawałki karkówki marynowane, a...

zapiekana karkówka

Dodane przez: Martyna1991

Zapiekane kotlety z karkówki

Pierwszy raz gościły na moim stole...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE