KARKÓWKA ZAPIEKANA POD PIECZARKAMI

4.5 (180 ocen)

Szybko, smacznie i do syta.

Składniki:

  • -1kg karkówki
    -600g pieczarek
    -100g sera żółtego
    -sól, pieprz, papryka słodka i ostra
    -olej
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki

Karkówka zapiekana pod pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy w plastry ok. 1 cm. Przyprawiamy. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
  • 2. Plastry mięsa rumienimy z obu stron na oleju. Pieczarki oczyszczamy. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy aż woda, którą puszczą grzyby odparuje. Solimy do smaku.
  • 3. W naczyniu żaroodpornym układamy karkówkę. Na mięso rozkładamy grzyby a na wierzch starty żółty ser. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować