KARKÓWKA ZAPIEKANA POD PIECZARKAMI

  • wyświetlono: 2150 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Szybko, smacznie i do syta.

Bolkaa

Składniki

-1kg karkówki
-600g pieczarek
-100g sera żółtego
-sól, pieprz, papryka słodka i ostra
-olej

Sposób przygotowania przepisu:

KARKÓWKA ZAPIEKANA POD PIECZARKAMI

  • 1. Karkówkę kroimy w plastry ok. 1 cm. Przyprawiamy. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
  • 2. Plastry mięsa rumienimy z obu stron na oleju. Pieczarki oczyszczamy. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy aż woda, którą puszczą grzyby odparuje. Solimy do smaku.
  • 3. W naczyniu żaroodpornym układamy karkówkę. Na mięso rozkładamy grzyby a na wierzch starty żółty ser. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 50 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Zapiekankapieczarkimoj_niedzielny_obiadkarkówka

Komentarze

Podobne przepisy

Karkówka z pieczarkami i cebulką

Dodane przez: dagita

Karkówka z pieczarkami i cebulką

Przepis dostałam od znajomej. Dodałam...

Karkówka pieczona z warzywami

Dodane przez: Andzia Pichci

Karkówka zapiekana z warzywami

Tak przygotowana karkówka jest...

Karkówka duszona pod kapustą

Dodane przez: Kloruś

Karkówka duszona pod kapustą

Kruche i soczyste mięso pod pierzynką...

Karkówka pod pierzynką

Dodane przez: Bilcia

Karkówka pod pierzynką

Pyszny i szybki pomysł na soczystą...

Karkówka

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Zapiekana karkówka po Kozacku

Soczysta , mięciutka karkówka...

karkówka pod kołderką

Dodane przez: mamade188

Karkówka pod pierzynką

To smaczna, nietuzinkowa forma...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE