Kapusta z pomidorkami, fasolą i gruszką

0 (0 ocen)

Kapusta w nietypowym wydaniu – w towarzystwie czerwonej fasolki, kwaskowych pomidorków koktajlowych i słodkiej gruszki. Ciekawa smakowo sałatka i prosta w wykonaniu – do obiadu idealna.

Składniki:

  • ½ niedużej białej kapusty (350 g)
    300 g pomidorków koktajlowych
    2 nieduże twarde gruszki (2 x 100 g)
    1 puszka fasoli czerwonej konserwowej (220 g bez zalewy)
    1 większa czerwona cebula (100 g)
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 – 3 łyżki majonezu
    2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżka curry
    sól do smaku
    cukier do smaku
    pieprz biały mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kapusta z pomidorkami, fasolą i gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapusta z pomidorkami, fasolą i gruszką 1. Kapustę poszatkować i przełożyć do miski. Dodać obraną i posiekaną cebulę, wlać sok z cytryny, wsypać curry i szczyptę cukru. Składniki wymieszać i pozostawić na ok. 30 min.
  • Kapusta z pomidorkami, fasolą i gruszką 2. Następnie dołożyć pokrojone na połówki pomidorki, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę gruszki, osączoną fasolę oraz posiekaną zieleninę. Całość wymieszać z dodatkiem majonezu. Sałatkę doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować