Kapusta przygotowana z dodatkiem boczku i pomidorów jest bardzo pyszna. Idealnie pasuje na obiad lub ciepłą kolację np. z domowym pieczywem.
50 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
350 g kapusty pak choi
3 ząbki czosnku
130 g wędzonego boczku
350 g pomidorów
1 płaska łyżka koncentratu pomidorowego
150 ml wody
sól do smaku
pieprz do smaku
suszony rozmaryn do smaku
Kapusta pak choi z boczkiem w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę czyścimy i myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i osuszamy z wody. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Boczek kroimy w kostkę. Pomidory sparzamy wrzątkiem i przekładamy do zimnej wody, zdejmujemy skórkę.
Obrane pomidory kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojony boczek z czosnkiem i kapustę.
Smażymy razem przez kilka minut i wkładamy pomidory, wlewamy wodę i gotujemy. Na samym końcu doprawiamy do smaku.
Komentarze