Kapusta pak choi z boczkiem w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Kapusta przygotowana z dodatkiem boczku i pomidorów jest bardzo pyszna. Idealnie pasuje na obiad lub ciepłą kolację np. z domowym pieczywem.

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g kapusty pak choi
    3 ząbki czosnku
    130 g wędzonego boczku
    350 g pomidorów
    1 płaska łyżka koncentratu pomidorowego
    150 ml wody
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    suszony rozmaryn do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Potrawka

Kapusta pak choi z boczkiem w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę czyścimy i myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i osuszamy z wody. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Boczek kroimy w kostkę. Pomidory sparzamy wrzątkiem i przekładamy do zimnej wody, zdejmujemy skórkę.
    Obrane pomidory kroimy w kostkę.
    Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojony boczek z czosnkiem i kapustę.
    Smażymy razem przez kilka minut i wkładamy pomidory, wlewamy wodę i gotujemy. Na samym końcu doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować