KAPUSTA KISZONA Z KASZĄ NA OLEJU

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

polecam jest bardzo smaczna

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki:1 kg kapusty kiszonej,
    ,2 pełne garście kaszy jęczmiennej,
    łyżeczka warzywka,
    3 cebule,
    większe pół szklanki oleju,
    garść majeranku,
    ząbek czosnku,
    łyżka cukru,
    3 ziela angielskie,
    1 liść laurowy duży,
    szczypta pieprzu.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Kapusta kiszona z kaszą na oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wykonanie:Do garnka włożyć kapustę(nie płukać i nie obgotowywać ma być kwaśna),wlać wody przegotowanej trochę ponad kapustę,gotować do miękkości kapusty,gdy kapusta jest już miękka dodać kaszę podlewać wodą aż kasza wchłonie wodę i się rozgotuje.Następnie cebulę pokroić w kostkę i obsmażyć na złoty kolor.Gdy kasza już miękka wrzucić cebulę razem z olejem na którym się smażyła doprawić do smaku dodać czosnek,cukier i resztę składników,jeszcze chwilę pogotować,odstawić niech wszystko przejdzie smakiem.Najsmaczniejsza na drugi dzień.

Porady

jest bardzo smaczna,ja osobiście lubię super kwaśną nie obgotowuję kapusty

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować