Kapusta kiszona z kaszą na oleju z cebulką

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Chcecie przepis na pyszną kapustę kiszoną z dodatkiem kaszy jęczmiennej oraz cebulką podsmażona na większej ilości oleju? jeśli zaciekawił was pomysł zapraszam do zapoznania się z przepisem

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g dobrej kapusty kiszonej,
    6 ziarenek ziela angielskiego,
    3 mniejsze liście laurowe,
    1 łyżka przyprawy uniwersalnej,
    3/4 szklanki kaszy jęczmiennej średniej,
    3/4 szklanki oleju,
    4 średnie cebule,
    1 łyżeczka pieprzu czarnego świeżo zmielonego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kapusta zasmażana

Kapusta kiszona z kaszą na oleju z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kapusta 1. Do garnka wlać litr wody dodać pokrojoną kapustę, ziela oraz liście zagotować a następnie gotować na wolnym ogniu do miękkości kapusty w trakcie dodać przyprawę uniwersalną
  • kapusta 2. Gdy kapusta jest już miękka wsypać kaszę i co jakiś czas mieszając gotować na wolnym ogniu pod pół przykrytą pokrywką do miękkości kaszy a w międzyczasie na rozgrzanym oleju usmażyć cebulkę na lekko złoty kolor
  • kapusta 3. Usmażoną cebule dodać do gotującej się kapusty z kaszą i nadal dusić na bardzo wolnym ogniu co jakiś czas mieszając przez 15 - 20 minut aż kapusta zrobi się kleista. Na koniec dodać świeżo zmielony pieprz zamieszać i gotowe
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jęczmienna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować