Kakaowy biszkopt z masą jogurtową i borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka z solą ubijam na sztywno , ciągle miksując dodaję cukier , po około dwóch minutach żółtka , miksuję na puch , dodaję zmieszane mąki z kakao i proszkiem do pieczenia , mieszam , wykładam masę do blaszki . Piekę około 35 minut w temperaturze 180 stopni . Biszkopt studzę , przekrawam na pół , dolną część wkładam do blaszki .
2.Galaretkę mieszam z żelatyną , dodaję wrzątek , mieszam , odstawiam , studzę . Jogurty miksuję z cukrem , dodaję wystudzoną galaretę , miksuję , dodaję borówki , mieszam . Masę wykładam na przygotowany biszkopt , przykrywam drugą częścią biszkoptu , lekko dociskam , wstawiam do lodówki do całkowitego stężenia na około dwie godziny .
Porady
Ciasto najlepiej trzymać w lodówce , wyjmować tuż przed podaniem :)
Komentarze