JOGURTOWA PANNA COTTA Z MUSEM MALINOWYM

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 2 osób
  • Średni

Idealny na deser lub przekąskę.

  • 3 godz.
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • * 250 g jogurtu naturalnego
    * 1 łyżeczka żelatyny
    * 25 g malin
    * 2 listki mięty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Musy

Jogurtowa panna cotta z musem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny zalewamy niewielką ilością wody, dodajemy miętę i miksujemy do uzyskania konsystencji musu. Mus przecieramy przez sitko, żeby pozbyć się pestek. Żelatynę rozprowadzamy w 50 ml gorącej wody, po czym odstawiamy do wystudzenia. Zimną żelatynę łączymy z jogurtem. Całość przekładamy do plastikowych kubeczków. Kubeczki odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Przed podaniem kubeczek wkładamy do ciepłej wody, co ułatwi nam wyjęcie panna cotty. Wyłożoną panna cottę polewamy musem malinowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować