ok. 30 dkg fileta z kurczaka
ok. 30 dkg dyni (waga po wydrążeniu)
1 nieduży patison
1 cebula
1 jogurt naturalny
jarzynka
1 mini papryczka chili
1 łyżka sosu chili
słodka papryka
curry
kurkuma
mielony imbir
przyprawa do kurczaka
Gulasz jesienny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać i pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać olej i wrzucić cebulę. Fileta pokroić w kostkę i posypać przyprawą do kurczaka i dodać do zeszklonej cebuli. Dynię i patisona obrać, pozbawić nasion pokroić w kostkę. Wrzucić do mięsa. Dodać roztartą w palcach papryczkę chili, sos chili, po łyżeczce imbiru i curry, po pół łyżeczki papryki i kurkumy, 2 łyżeczki jarzynki. Wlać około 1/2 szklanki wody, wymieszać, przykryć i dusić około 20-30 minut. W razie potrzeby doprawić do smaku. Zdjąć z palnika, a kiedy sos przestanie się gotować wlać jogurt i wymieszać. Podawać na przykład z ryżem. Smacznego :)
Komentarze