Jesienne risotto

  • wyświetlono: 219 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Warzywne risotto

DSC_2816
  • 2 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

3/4 szklanki ryżu

1/2 kg dyni, waga po obraniu

20 dkg brukselki

kilka liści jarmużu

sól, pieprz

słodka papryka

curry

Sposób przygotowania przepisu:

Jesienne risotto

  • 1. Dynię pokroić w kostkę.  W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju i wrzucić dynię, podsmażyć 203 minuty, zalać 1/2 szklanki wody, przykryć i gotować 10 minut, kiedy dynia zmięknie rozgnieść ją tłuczkiem do ziemniaków, dodać przyprawy i wsypać ryż, zalać 1 szklanka wody i dodać posiekane liście jarmużu. Brukselki podzielić na listki i po 10 minutach dodać do ryżu. Całość dusić pod przykryciem aż ryż będzie miękki i wchłonie cały płyn.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

brukselkajarmużDyniarisottojarskiejesieńwarzywnez ryżem

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: coorved

Risotto

Obiad na szybko .

Jesienna patelnia

Dodane przez: kasik1p3

Jesienna patelnia

Smaczne i sycące danie idealne...

warzywene risotto

Dodane przez: paolineczka

Warzywne risotto

Szybkie i smaczne risotto w wersji...

WIOSENNE RISOTTO (RISOTTO PRIMAVERA)

Dodane przez: Maria da leccarsi le dita

WIOSENNE RISOTTO (RISOTTO PRIMAVERA)

Pyszne, dietetyczne, wegetariańskie...

Jesienne pierogi

Dodane przez: zzewa

Jesienne pierogi

Wczoraj na obiad zrobiłam pierogi....

risotto verde

Dodane przez: PolskaGotuje

Risotto verde czyli zielone risotto

Włoskie danie, choć chyba trochę...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE