Jajka z awokado

  • wyświetlono: 3115 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Wiosna nadchodzi to i w kuchni zaczyna się robić kolorowo. Dzisiaj mam propozycję na jajka z farszem z odżywczym awokado. Można takie jajka podać również na śniadanie wielkanocne.

alaaa
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

2 jajka ugotowane na twardo
0,5 awokado
1 łyżka majonezu
sól
pieprz
kiełki rzodkiewki red purple
rzodkiewki

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka z awokado

  • 1. Z jajek wyjąć żółtka dodać pół awokado, majonez i całość rozgnieść widelcem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem napełnić jajka. Na półmisku rozłożyć kiełki, ułożyć jajka i udekorować półplasterkami rzodkiewki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

JajkaawokadoWielkanocśniadanie

Komentarze

Podobne przepisy

image-1uafnpb

Dodane przez: anita176

Marmurkowe jajka z kremem z awokado

Kolorowe i bardzo pyszne jajeczka,...

Jajka

Dodane przez: JulkaTomeczek

Jajka faszerowane awokado

Znakomita przystawka w sam raz...

Jajka faszerowane awokado i groszkiem

Dodane przez: Kloruś

Jajka faszerowane awokado i groszkiem

Uwielbiam faszerowane jajka bo...

Jajka faszerowane awokado

Dodane przez: Good_Morning_Tarczyca

Jajka faszerowane awokado

Jajka to źródło łatwo przyswajalnego...

Jajka z łososiem i awokado

Dodane przez: koma61

Jajka z łososiem i awokado

Nic prostszego, a efekt naprawdę...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE