Jajka z awokado

4.5 (150 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wiosna nadchodzi to i w kuchni zaczyna się robić kolorowo. Dzisiaj mam propozycję na jajka z farszem z odżywczym awokado. Można takie jajka podać również na śniadanie wielkanocne.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka ugotowane na twardo
    0,5 awokado
    1 łyżka majonezu
    sól
    pieprz
    kiełki rzodkiewki red purple
    rzodkiewki
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z jajek wyjąć żółtka dodać pół awokado, majonez i całość rozgnieść widelcem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem napełnić jajka. Na półmisku rozłożyć kiełki, ułożyć jajka i udekorować półplasterkami rzodkiewki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować