Jajka z farszem pasztetowym

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

jajek na świątecznym stole nigdy dość!

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - pasztet wieprzowy (najlepiej taki samodzielnie upieczony): 100 gramów
    - majonez: 4 łyżeczki
    - koperek posiekany: 2 łyżki
    - do smaku: sól, papryka słodka mielona: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasztet

Jajka z farszem pasztetowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 6 jajek umyłam i włożyłam do rondla, zalałam je zimną wodą i dodałam 1 małą łyżeczkę soli, doprowadziłam do wrzenia a następnie przykryłam rondel pokrywką i zestawiłam z ognia. Zostawiłam tak na 10 min. po czym gorącą wodę odlałam i zalałam jajka zimną żeby ostygły. Potem obrałam ze skorupek i poprzekrawałam na połówki. Delikatnie wyjęłam żółtka i przełożyłam je do miski. Dodałam ok. 100 g pasztetu - pieczonego przez siebie pasztetu z wieprzowiny, ale może być taki z puszki. Pasztetu powinno być objętościowo przynajmniej tyle ile żółtek. Dodałam też 4 łyżeczki majonezu i garść posiekanych listków koperku. Zmiksowałam na gładką masę. Doprawiłam ją odrobiną soli i papryki słodkiej. Masę przełożyłam do rękawa cukierniczego i wycisnęłam porcje do każdego białka. Jajka ułożyłam na sałacie i przybrałam koperkiem oraz "kwiatkami" z plasterków gotowanej marchewki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować