Jajka z boczkiem zapiekane w bułce

4.43 (162 ocen)

  • 20 min

Weekendowe śniadanie trwa znacznie dłużej niż takie codziennie. Można więc trochę pobawić się jedzeniem i przygotować pyszne zapiekane bułeczki z wędzonym boczkiem, jajkiem i serem żółtym. Rodzinka będzie zachwycona i nawet niejadki się skuszą. Może to być też przysmak na wielkanocne śniadanie.

  • 20 min

Składniki:

  • • 8 bułek kajzerek
    • 8 plastrów boczku wędzonego
    • 8 jajek
    • sól, pieprz do smaku
    • mały kawałek sera żółtego
    • roszponka
Wystaw ocenę:

4.43 (162 ocen)

Zobacz również:

Bułki Przystawki

Jajka z boczkiem zapiekane w bułce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka z boczkiem zapiekane w bułce 1. • Z bułek ściąć wierzch i wydrążyć środek.
    • Do każdej bułki włożyć plaster boczku tak, aby wystawał na zewnątrz.
    • Wbić po jajku, posypać solą i pieprzem.
    • Ser żółty pokroić na paski i poukładać na obwodzie jajka.
    • Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 12 minut.
    • Podawać z roszponką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować