ZAPIEKANE JAJKA W BUŁCE

4.5 (165 ocen)

  • 20 min

Jeśli lubicie jajka na miękko i chrupiące grzanki to dzisiejsza propozycja śniadania jest dla Was.Dwa w jednym.Płynne żółtko, połączone z chrupiącą i ciepłą bułką.Pycha;-)

  • 20 min

Składniki:


  • dwie kajzerki
    dwa jajka
    szczypiorek / dymka
    masło
    parmezan lub inny dowolny żółty ser
    sól, pieprz, ostra czerwona papryka
    plasterek pomidora (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Grzanki

Zapiekane jajka w bułce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka w bułce 1. Z kajzerek odkroiłam wierzch i wyjęłam miękkie środki.
    Możecie do środka dodać po kawałku masła.
    Wbiłam po jednym jajku do każdej z bułek.
  • jajka 2. Posypałam solą i pieprzem.Posypałam pokrojoną dymką / szczypiorkiem.
  • pomidor 3. Możecie dodać plasterek pomidora.
  • ser 4. Starłam na wszystko żółty ser.
  • ostra papryka 5. Posypałam ostrą czerwoną papryką.
  • zapiekane jajka w bułce 6. Wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
    Piekłam do momentu aż bułki się zapiekły.
    Smacznego!

Porady

Można dodać podsmażony plasterek boczku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować