Jajka przygotowane w ten sposób są uwielbiane przez mojego męża. Są przepyszne, chrupiące i bardzo sycące. To smaczne i szybkie w przygotowaniu danie :)
5 min
Składniki:
4 bułki kajzerki
4 jajka
4 plastry sera żółtego np. goudy
4 plastry szynki
szczypiorek
1 łyżka masła
sól, pieprz
Jajka zapiekane w bułce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Od bułek odkrój wierzch, a następnie wydrąż środek (nie przedziuraw spodu!).
W każdej bułce na spód dodaj odrobinę masła, umieść pokrojoną szynkę,wbij 1 jajko, posyp je solą i pieprzem. bułki przykrywamy plastrem sera i posypujemy świeżym szczypiorkiem.
2.Wstaw na 10-12 minut do piekarnika o temperaturze 180 stopni. (to zależy od tego, jaką konsystencję jajka lubisz).
Komentarze