Jajka zapiekane w bułce

5 (174 ocen)

  • 5 min

Jajka przygotowane w ten sposób są uwielbiane przez mojego męża. Są przepyszne, chrupiące i bardzo sycące. To smaczne i szybkie w przygotowaniu danie :)

  • 5 min

Składniki:

  • 4 bułki kajzerki
    4 jajka
    4 plastry sera żółtego np. goudy
    4 plastry szynki
    szczypiorek
    1 łyżka masła
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajka zapiekane w bułce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Od bułek odkrój wierzch, a następnie wydrąż środek (nie przedziuraw spodu!).

    W każdej bułce na spód dodaj odrobinę masła, umieść pokrojoną szynkę,wbij 1 jajko, posyp je solą i pieprzem. bułki przykrywamy plastrem sera i posypujemy świeżym szczypiorkiem.
  • 2. Wstaw na 10-12 minut do piekarnika o temperaturze 180 stopni. (to zależy od tego, jaką konsystencję jajka lubisz).

    SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować