Jajka faszerowane tatarem z wędzonego łososia

  • wyświetlono: 1515 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Tatar z łososia idealnie komponuje się ze smakiem gotowanych jajek. Jest to znakomita propozycja nie tylko na świąteczny stół! Świetnie sprawdzi się jako przekąska na różnego rodzaju imprezach.

  • 20min

Składniki

100 g wędzonego łososia bez skóry i ości
1 łyżka oliwy
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli
2 łyżki posiekanych kaparów
1 średni ogórek kiszony pokrojony w drobną kostkę
sól, pieprz
4 jajka

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane tatarem z wędzonego łososia

  • 1. Łososia drobno siekam, przekładam do miski, dodaję oliwę i sok z cytryny, mieszam. Następnie dodaję pozostałe składniki : czerwoną cebulę, kapary i ogórka kiszonego. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Jajka gotuję na twardo, obieram, przekrawam na pół, delikatnie wyciągam żółtka i nakładam tatar.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

łosośw_kilka_chwilWielkanocJajka faszerowanetatar z łososia

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Dodane przez: Cafe Babilon_Laura

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Twoje dziecko nie oprze się takiemu...

tatar z łososia

Dodane przez: capri

tatar z wędzonego łososia

Bardzo smaczna, wykwintna i dekoracyjnie...

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Dodane przez: zzewa

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Nie tylko na świąteczny stół

s

Dodane przez: sylwin03

Tatar z wędzonego łososia i mango

Tatar z wędzonego łososia i mango

image-1hfl3m1

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

JAJKA faszerowane koperkiem i wędzonym łososiem

Pysze i aromatyczne faszerowane...

Tatar z wędzonego łososia i awokado

Dodane przez: Gregorhspeed

Tatar z wędzonego łososia i awokado

Połączenie wędzonego na zimno łososia...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE