Leczo z dynią

  • wyświetlono: 1143 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

pyszne leczo na nowy sposób

dusia mala
  • 5 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

2 cebule
2 ząbki czosnku
około 150 g pieczarek
pół małej dyni hokkaido
zielona i czerwona papryka
sól, świeżo mielony pieprz czarny
papryka słodka, ostra i wędzona
imbir, kurkuma, zioła włoskie
szklanka wody lub bulionu
pokrojone pomidory z puszki
olej do smażenia
natka pietruszki do posypania

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Leczo z dynią

  • 1. W woku rozgrzać olej i przesmażyć pokrojoną cebulę.
    Pod koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć razem.
    Dynię pokroić na 1-2 cm kawałki ze skórką i wrzucić na cebulę, smażyć razem około 10 minut.
    Dodać pokrojoną w kawałeczki paprykę czerwoną i zielona, wymieszać.
    Zalać całość szklanką wody lub bulionu, dodać pomidory z puszki.
    Doprawić do smaku wszystkimi przyprawami, dusić razem około 10 minut.
    Przed podaniem posypać natką pietruszki.
    Leczo podawać z ryżem lub pieczywem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

leczo
 

Komentarze

Podobne przepisy

Leczo z cukinii

Dodane przez: bogusia82

Leczo z cukinii

Tradycyjne węgierskie danie z warzywami...

Leczo z marchewką

Dodane przez: Goszka

Leczo z marchewką

Klasyczne leczo tym razem z dodatkiem...

Smakowite leczo z kiełbasą

Dodane przez: KasiaKitek

Leczo z kiełbasą

Pierwsze leczo jakie pamiętam z...

Bułeczki o smaku węgierskiego leczo

Dodane przez: Cukiereczek

Bułeczki z węgierskim leczo

Uwielbiam kuchnię węgierską za...

Leczo z fasolką szparagową

Dodane przez: bogusia82

Leczo z fasolką szparagową

Leczo można przyrządzać z różnymi...

image-0y80luf

Dodane przez: paolineczka

Leczo z kabaczka

proste lecz bardzo smaczne danie....