Jajka faszerowane pieczarkami

5 (192 ocen)

Takie jajka często przyrządzam na różne uroczystości rodzinne, obowiązkowo muszą być na święta Wielkanocne.

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo

    500 gram pieczarek

    majonez

    sól,pieprz

    przyprawa maggi

    olej do smażenia

    oliwki do dekoracji

Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Jajka faszerowane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone i umyte pieczarki kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Ugotowane jajka obieramy, kroimy na pół, delikatnie wyjmujemy żółtka. Pieczarki mielimy razem z żółtkami na sitku o drobnych oczkach. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą maggi, mieszamy. Farsz przekładamy do worka cukierniczego, napełniamy połówki jajek. Dekorujemy 3 łyżki majonezu oraz oliwkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować