Jajka faszerowane szynką i ananasem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jajka faszerowane uwielbiam w każdej postaci i na każdą okazję. Nie może ich zabraknąć na Wielkanocnym stole, ale też na wszelkiego rodzaju imprezach. Przygotowuję je też na weekendowe śniadania.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -4 jajka ugotowane na twardo
    -2 plasterki ulubionej szynki
    -2 plasterki ananasa z puszki
    -2 czubate łyżeczki majonezu
    -1 płaska łyżeczka curry
    -sól i pieprz do smaku
    -rzodkiewka do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka faszerowane szynką i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka obieramy, przekrawamy na pół. Wydrążamy żółtka i wrzucamy je do miski. Białka układamy na półmisku.
  • 2. Do żółtek dodajemy drobno posiekane szynkę i ananasa. Dodajemy curry i majonez, dokładnie mieszamy. Farsz doprawiamy solą i pieprzem według uznania, mieszamy i napełniamy białka. Dekorujemy plasterkami rzodkiewki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Jajka Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować