Jest to potrawa którą zawsze serwuje rano po miłosnych uniesieniach. Jak wiadomo każdemu ostrygi to afrozdyzjak więc rano po śniadanku tez można pofiglować;-) ;-)
10 min
Dla 2 osób
Średni
Składniki:
4 ostrygi
Pierwsza woda po ostrygach
6 jaj
szczypior
Cebulka
Papryczka zielona „czili”
pieprz
Olej do smażenia
Muszle ostryg (dla prezencji)
Jajecznica z ostrygami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Otwórz ostrygi i wylej z nich pierwszą wodę do miseczki. Wyjmij z muszli mięczaki
2. Posiekaj papryczkę i cebulkę. Zesmaż na oleju przez minutę .
3. Dodaj ostrygi i podsmaż kolejna minutę.
4. Wbij jaja i dodaj pieprz
5. Gotową potrawę przełóż do misek i udekoruj tak jak ja na zdjęciu świeżym ziołami i muszlą. Ja użyłam szczypiorku ze swojego ogródka na parapecie. Prezencja jest ważna.
6. Włala i smacznego!!!!! Jola
Komentarze