Jajecznica z ostrygami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Jest to potrawa którą zawsze serwuje rano po miłosnych uniesieniach. Jak wiadomo każdemu ostrygi to afrozdyzjak więc rano po śniadanku tez można pofiglować;-) ;-)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • 4 ostrygi
    Pierwsza woda po ostrygach
    6 jaj
    szczypior
    Cebulka
    Papryczka zielona „czili”
    pieprz
    Olej do smażenia
    Muszle ostryg (dla prezencji)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Śniadanie

Jajecznica z ostrygami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Otwórz ostrygi i wylej z nich pierwszą wodę do miseczki. Wyjmij z muszli mięczaki
    2. Posiekaj papryczkę i cebulkę. Zesmaż na oleju przez minutę .
    3. Dodaj ostrygi i podsmaż kolejna minutę.
    4. Wbij jaja i dodaj pieprz
    5. Gotową potrawę przełóż do misek i udekoruj tak jak ja na zdjęciu świeżym ziołami i muszlą. Ja użyłam szczypiorku ze swojego ogródka na parapecie. Prezencja jest ważna.
    6. Włala i smacznego!!!!! Jola
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ostrygi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować