Zupa kimchi - koreański kapuśniak na ostro

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Od kilku lat sama robie kimchi - koreańską kiszono kapuste na ostro. Jest ona bardzo zdrowa i uznawana za jedną z najbafrdziej zdrowych potraw świata. Bazując na tym wyjątkowym składniku w chłodne dni robie te rozgrzewajacąa zupke. Od razu stawia na nogi, rozgrzewa i doprawia nas o piękne rumieńce na twarzach ;-) ;-)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 ćwiartki dobrze ukiszonego kimchi (można kupić w sklepie jak sie nie ma zrobionego w domu) około jakies 20-40 deko kimchi
    40 deko brzucha wieprzowego
    cebula
    czosnek 2 zabki
    maly kawalek imbiru
    sos sojowy 1/3 szklanki
    sos rybny 1/3 szklanki
    duza łyżka pasty gochujang
    cukier do smaku
    przecier pomidorowy mały sloiczek
    sól\
    szczypior grubo cięty do dekoracji
    sezam ziarenka podprażone
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kimchi

Zupa kimchi - koreański kapuśniak na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. pokrój kimchi i brzuch w kostkę. Cebule w pióra, czosnek i imbir zmiażdzyc i posiekać....
    2. włożyć do garczka takiego z 5 litra żeby miał.
    3. do garczka dodac również pozostałe skladniki oprócz szczypioru i sezamu.
    4. Zagotować i gotować z pół godziny
    5. zupe nalać do miski i udekorować. można dodać ryż i zajadać. gotowe włala. Niby egzotycznie a latwo i smacznie. Polacy i Polki przestańmy być kulinarnymi rasistami. Nie samym bigosem człowiek żyje,
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować