Jajecznica na szynce

4.48 (200 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Prosta i pyszna na codzienne poranne śniadanie;)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - masło: 1 łyżeczka
    - szynka pokrojona w plastry: 5 plastrów
    - Szczypiorek posiekany: 3 łyżeczki
    - jajka: 3 opakowania
    - sól, pieprz/do smaku: 1 gram
Wystaw ocenę:

4.48 (200 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajecznica na szynce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuścić masło na małej patelni. Robić to powolutku, na małym ogniu, delikatnie rozprowadzając masło drewnianą łyżką lub łopatką - chodzi o to, żeby masła nie przypalić. Wrzucić na stopione masełko szynkę pokrojoną w małe kwadraciki oraz drobno posiekany szczypiorek. Rozbić ostrym nożem skorupki jajek i zawartość wylewać na patelnię. Dodać trochę soli oraz pieprzu i mieszać, aż do momentu ścięcia się jajek. Nie mieszać za długo, gdyż twarda jajecznica jest niesmaczna. Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować