Jajeczka w sosie majonezowym

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Jedna z moich ulubionych przekąsek,podaję każdą połówkę jajka na osobnej łyżce przez co zyskują na uroku.

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka gotowane na twardo: 8 sztuk
    - majonez: 0.5 szklanki
    - grzybki marynowane: 0.5 szklanki
    - kukurydza z puszki: 3 łyżki
    - groszek konserwowy: 3 łyżki
    - pieprz mielony: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajeczka w sosie majonezowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajeczka w sosie majonezowym 1. Sos majonezowy: Do miseczki przełożyć majonez, dodać kukurydzę, groszek, drobno pokrojone grzybki i 2 jajka ugotowane na twardo, pokrojone w kosteczkę, wymieszać, doprawić - ma być takie lekko pikantne (cały sos ma być gęsty, aby nie zsuwał się z jajek). Pozostałe jajka ugotować na twardo, przekroić na połowę, na każdym jajku umieścić porcję sosu .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować