Jagnięcina z fasolką szparagową

  • wyświetlono: 369 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 1

Przepis z kuchni gruzińskiej

  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- jagnięcina lub chuda wieprzowina pokojona w 2 cm kostkę: 50 dekagramów
- posiekana cebula: 2 sztuki
- sól: 1 łyżeczka
- świeżo mielony pieprz: 1 szczypta
- zielona fasolka szparagowa: 75 dekagramów
- gorąca woda: 0.5 szklanki
- posiekana świeża bazylia: 1 szklanka
- posiekany cząber: 0.25 szklanki

Sposób przygotowania przepisu:

Jagnięcina z fasolką szparagową

  • 1. Mięso podsmażać na oleju 10-15 min. Dodać cebulę sól, pieprz do smaku i smażyć kolejne 15 min. Fasolkę położyć na wierzchu mięsa z cebulą. Nie mieszać. Zalać wodą, przykryć i gotować do momentu kiedy fasolka będzie miękka. Zdjąć górną, ugotowaną warstwę fasolki i zrobić puree. Wymieszać z powrotem z mięsem i posiekanymi ziołami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latoobiadjesieńkuchnia_gruzińska

Komentarze

Podobne przepisy

mięsne paluchy z fasolką szparagową

Dodane przez: martula85

Mięsne paluchy z fasolką szparagową

Kotlety mielone można podać na...

grillowana pierś kurczaka na fasolce szparagowej

Dodane przez: Martyna1991

Grillowane piersi z fasolką szparagową

Fasolka szparagowa idealnie łączy...

Jajecznica

Dodane przez: Cukiereczek

Jajecznica z fasolką szparagową

Dzięki fasolce jajecznica jest...

Pieczona jadniecina z czosnkiem

Dodane przez: PolskaGotuje

Pieczona jagnięcina z czosnkiem

Włosi na Wielkanoc podają jagnięcinę...

Leczo z fasolką szparagową

Dodane przez: mysza75

Leczo z fasolką szparagową

Letnie leczo, ale tym razem z fasolką...

Leczo z fasolką szparagową

Dodane przez: DanusiaC

LECZO Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

Smaczna potrawa jednogarnkowa.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE