Śledzie po balatońsku

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Idealne na Sylwestra i pierwszy dzień Nowego Roku. Świetnie smakują z sałatką jarzynową.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 10 filetów matiesów (jeśli są bardzo słone można je na kilka godzin namoczyć), 4 łyżki majonezu, 10 dag śmietany kremówki, cebula, 3 łyżki groszku konserwowego, łyżka kaparów, posiekana natka pietruszki oraz do smaku: sok z cytryny, cukier, sól, pieprz.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie po balatońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie opłukać, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić na kawałki i ułożyć na półmisku. Śmietanę ubić, wymieszać z majonezem, groszkiem, posiekaną cebulą i kaparami. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Śledzie polać sosem i posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem, ziemniakami z wody lub z sałatką warzywną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować