Musztardowy kurczak po afgańsku

0 (0 ocen)

Przepis z Afganistanu

Składniki:

  • 90 dag piersi z kurczaka, 40 dag żółtej musztardy, pół łyżki mielonej kolendry, 1 łyżeczka kuminu, pół łyżeczki czarnego pieprzu, 1 łyżeczka soli, 2 łyżki oliwy, 1 średnia cebula pokrojona w plasterki, 1 średnia zielona papryka pokrojona w plasterki, 1 średnia czerwona papryka pokrojona w plasterki.

Musztardowy kurczak po afgańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka pokroić w długie paski. Wymieszać z musztardą, kolendrą, kuminem, pieprzem i solą. Odstawić na minimum godzinę, a najlepiej na całą noc. Na rozgrzanej oliwie smażyć kurczaka przez 10 minut. Dodać cebulę i papryki. Smażyć 5 minut. Gdyby warzywa nie były jeszcze miękkie to smażyć kolejne 5 minut. Podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy