Jagnięcina grillowana (w marynacie ananasowej)

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Górka jagnięcia (kotlecik z kością), marynowany w słodko-ostrym sosie. Pyszne i soczyste mięso o genialnym aromacie.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Górka jagnięca - 3, 4 plastry z kością
    Sól i pieprz

    Marynata:
    Sok ananasowy - 80ml
    Sok z cytryny - 1 łyżka
    Cynamon - szczypta
    Sos słodki chilli - 1 łyżka
    Olej - 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Jagnięcina grillowana (w marynacie ananasowej) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jagnięcina grillowana (w marynacie ananasowej) 1. Składniki na marynatę mieszamy. Mięso marynujemy całą noc. Wyciągamy z lodówki 30 minut przed przygotowaniem, aby osiągnęło temperaturę pokojową. Wyciągamy z marynaty i otrzepujemy.

    Mięso przygotowałam na patelni grillowej. Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony.

    Są przepisy, według których smaży się jedynie 1-2 minuty, ale moje po 4 minutach z obu stron były idealne.
  • Jagnięcina grillowana (w marynacie ananasowej) 2. Mięso powinno być przypieczone na zewnątrz, ale miękkie i soczyste w środku.
    Przed podaniem doprawiamy solą i pieprzem. Świetnie smakuje z ryżem i surówką.

Porady

Podobnie można przygotować kotleciki z combra.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagnięcina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować