Grillowana karkówka w marynacie miodowo-ketchupowej

4.75 (8 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Małymi kroczkami zbliża się sezon grillowy. Proponuję wrzucić na ruszt wspaniałą i aromatyczną karkówkę.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -6 plastrów karkówki bez kości
    -świeżo zmielony czarny pieprz

    Marynata:
    -5 łyżek oleju
    -1 łyżka przyprawy kebab-gyros
    -1 łyżka ketchupu pikantnego
    -1 łyżka musztardy miodowej
    -1 łyżeczka miodu
    -1 łyżeczka papryki wędzonej mielonej
Wystaw ocenę:

4.75 (8 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne Potrawy na grilla

Grillowana karkówka w marynacie miodowo-ketchupowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry karkówki lekko rozbijamy przez folię. Nacieramy świeżo zmielonym pieprzem. Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Wrzucamy mięso, każdy plaster dokładnie nacieramy marynatą. Mięso odkładamy do lodówki na minimum dwie godziny, a najlepiej na noc. Grillujemy po 7 minut z każdej strony. Smacznego!

Porady

Mięso można również przygotować w grillu elektrycznym lub na patelni grillowej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka wieprzowa Ketchup Miód Musztarda Olej

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować