Jabłecznik na cieście z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Masło zmiksować z cukrem i żółtkami.Banany rozgnieść widelcem i dodać do masy. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i zmiksować. Rozsmarować na spód blaszki (30x40)wyłożonej papierem do pieczenia.
2.Posypać płatkami migdałowymi.
3.Jabłka pokroić na cząstki i poukładać do blaszki. Posypać odrobinką cynamonu.
4.beza-Białka ubić ze szczyptą soli potem po trochu dodawanym cukrem.Przesiać tam budynie i lekko mieszać ale już łopatką. Stopniowo dolewając olej. Wyłożyć na jabłka i rozsmarować.
5.kruszonka-Zmiksować masło z cukrem. Przesiać mąkę z proszkiem, dodać migdały i zmiksować na niższych obrotach miksera. Porozrzucać na bezie.
6.Piec ok.60 min.w 175*C. Pod koniec pieczenia przykryć papierem do pieczenia. Ciasto wystudzić.
7.lukier-Cukier puder przesiać. Dodać sok i tyle gorącej wody, żeby lukier był lejący. Posmarować pędzelkiem zimne ciasto, albo polać w esy-floresy.
Komentarze