Święta bez indyka to nie święta, przeważnie jest mięso pieczone, ale niekoniecznie. Proponuję przygotować wersję gulaszową. Delikatne mięso z indyka z warzywami oraz aromatycznymi przyprawami, na pewno każdemu zasmakuje.
40 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
• ½ kg fileta z indyka
• Olej do smażenia
• 2 cebule
• 2 ząbki czosnku
• 1 marchew
• 1 papryka czerwona
• 1 papryka żółta
• 4 ogórki kiszone
• 500 g przecieru pomidorowego
• ½ szk. wody
• 1 kostka rosołowa
• 2 ziarna ziela angielskiego
• 2 liście laurowe
• ½ łyżeczki ziół prowansalskich
• 1 ½ łyżeczki papryki słodkiej
• ½ łyżeczki cynamonu
• ½ łyżeczki cukru
• 1 łyżeczka soli
Komentarze