Indyk z kaszą bulgur i bobem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Pyszne i sycące danie z indyka, kaszy bulgur i warzyw, idealne na obiad lub kolację. Do dania wykorzystałam warzywa które miałam akurat u siebie na działce.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 300 gram piersi z indyka
    100 gram kaszy bulgur
    200 gram bobu
    200 gram fasolki szparagowej
    1 mniejsza cukinia
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    Pół pęczka natki pietruszki
    Przyprawa do indyka
    Sól, pieprz
    Słodka i ostra papryka
    1 łyżka oleju kokosowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyk z kaszą bulgur i bobem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę, na patelni roztapiamy olej i podsmażamy cebulę z czosnkiem. Pierś z indyka kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy przyprawą do indyka, dodajemy do cebuli i razem smażymy do miękkości mięsa. Fasolkę szparagową kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, w ten sam sposób gotujemy bób. Kaszę bulgur gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Cukinię kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do mięsa i smażmy do momentu aż będzie miękka. Na patelnię przekładamy ugotowaną kaszę, fasolkę oraz bób, wszystko razem dusimy przez kilka minut. natkę pietruszki drobno siekamy dodajemy do dania, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób Indyk Kasza bulgur Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować