Potrawka z indyka z warzywami i kaszą bulgur

4.5 (187 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób

To danie przygotowałam na szybki obiad, powstało ze składników które miałam w domu, wyszło bardzo smaczne i aromatyczne. Uwielbiam takie dania z dużą ilością warzyw, potrawka smakuje najlepiej na drugi dzień.

  • 40 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 300 gram piesi z indyka
    2 cukinie
    2 marchewki
    1 duża papryka czerwona
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    100 gram kaszy bulgur
    1 puszka ciecierzycy
    300 ml. przecieru pomidorowego
    Słodka i ostra papryka
    Przyprawa do leczo
    Sól, pieprz
    1 łyżka oleju kokosowego
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Potrawka z indyka z warzywami i kaszą bulgur - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę, na patelni roztapiamy olej kokosowy, dodajemy cebulę i czosnek, smażymy do momentu aż będzie szklista. Pierś z indyka kroimy na małe kawałki, dodajemy do cebuli i smażymy. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, marchewki obieramy, kroimy w pół plastry, dodajemy do mięsa, dusimy do miękkości. Cukinię kroimy na małe kawałki, dodajemy do warzyw i dusimy przez kilka minut. ciecierzycę odsączamy z zalewy, dodajemy do potrawki, wlewamy przecier pomidorowy i przez kilka minut dusimy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryka. Kaszę bulgur gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, dodajemy do potrawki i dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować