Humus grochowy z makrelą i białą kaszą gryczaną

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jeśli poszukujecie pysznego i zdrowego śniadania to polecam taką właśnie pastę.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka = 250 ml
    ¾ szklanka suchego żółtego, całego grochu łuskanego
    4 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej białej
    ¾ szklanki makreli wędzonej (obranej z ości i skórki)
    1 duża cebula biała
    4 żabki czosnku
    Majeranek
    Pieprz ziołowy
    Sól
    Masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Humus grochowy z makrelą i białą kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groch przepłukaj i odstaw na co najmniej 8 godzin do namoczenia. Następnie gotuj groch przez około 1-1,2 godziny , aż będzie bardzo miękki i zacznie się rozpadać. Około 10-15 minut przed końcem gotowania można posolić groch. Następnie odcedź go i wystudź. Cebulę, czosnek obierz i drobno pokrój i osobno usmaż na maśle. Do miski przełóż ugotowany groch, kaszę, usmażoną cebulę i czosnek, makrelę oraz majeranek, sól i pieprz do smaku. Zbenduj całość na gladką masę. Podawaj z chrupkim pieczywem i świeżymi warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groch Makrela

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować