Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka

4.33 (229 ocen)

To bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Idealnie sprawdza się na domowych przyjęciach. Jest smaczna i pożywna.

Składniki:

  • 1 mniejsza kapusta pekińska
    1 podwójna pierś w kurczaka
    1 puszka kukurydzy
    2 czerwone papryki
    1 cebula
    2-3 ząbki czosnku
    Przyprawa do kurczaka "gyros"
    Majonez
    Jogurt naturalny
    Sól, pieprz
    Oliwa
Wystaw ocenę:

4.33 (229 ocen)

Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w drobną kostkę, oprószyć przyprawą do kurczaka. Następnie podsmażyć je na oliwie, odstawić do ostygnięcia.
    Kapustę posiekać, paprykę i cebulę pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć. Wszystkie składniki sałatki połączyć. Jogurt dodać do majonezu, tak aby sos nie był za rzadki, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz, wymieszać. Powstały sos dodać do sałatki (tyle, żeby sałatka nie była za sucha), całość wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować