Gulasz ze schabem, kurkami i szparagami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ten gulasz oprócz mięsa i papryki, zawiera kurki i dodatkowo chrupiące szparagi :) Do tego ryż lub kasza i mamy pyszne danie obiadowe dla całej rodziny :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g schabu bez kości
    1 mała cebula
    po pół papryki pomarańczowej, żółtej i zielonej
    150 g kurek
    1 ząbek czosnku
    250 g szparagów zielonych
    1 puszka pomidorów krojonych
    mielona i słodka papryka
    zioła prowansalskie
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Gulasz ze schabem, kurkami i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz ze schabem, kurkami i szparagami 1. Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry, a następnie w kostkę. Mięso przypraw solą, pieprzem, mieloną, słodką oraz ostrą papryką i podsmaż do miękkości na rozgrzanym oleju.
  • Gulasz ze schabem, kurkami i szparagami 2. Na tym samym oleju podsmaż posiekaną cebulę i pokrojoną w kostkę, pozbawioną nasion paprykę. Pod koniec smażenia dodaj drobniej pokrojone kurki. Całość chwilę podduś, po czym dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz.
  • 3. Szparagi umyj, odłam zdrewniałe końce, ugotuj 3-4 minuty w lekko posolonej i posłodzonej wodzie. Odcedź, przekrój na trzy części i razem ze schabem dodaj do warzyw na patelni. Dodaj pomidory z puszki, zioła prowansalskie i dokładnie wymieszaj. Chwilę podduś, gotowe danie przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Schab Szparagi Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować