Gulasz z ryżem i warzywami

5 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Świąteczny gulasz podany z ryżem, może również gościć na naszym stole. Tym razem będzie orientalnie, pikantnie i troszkę słodko to smaki, które świetnie łączą się z wieprzowiną.

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg szynki wieprzowej
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • Olej do smażenia
    • 1 papryka czerwona
    • 1 papryka żółta
    • 400 g fasoli czerwonej w puszce
    • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • 2 torebki ryżu
    • 1 łyżka papryki słodkiej
    • ½ łyżeczki papryki ostrej
    • Sól
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Gulasz

Gulasz z ryżem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Ryż gotuję według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu układam na dnie naczynia.
    2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
    3. Do warzyw dodaję mięso pokrojone w kostkę. Mięso doprawiam paprykami oraz solą.
    4. Smażę około 10 minut, podlewam wodą i gotuję do miękkości mięsa.
  • warzywa 2. 5. Papryki oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki, przekładam do mięsa.
    6. Fasolę odlewam z zalewy, również przekładam do mięsa.
    7. Następnie dodaję koncentrat pomidorowy, sos sojowy.
    8. Na koniec sos zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilkę gotuję.
  • gulasz 3. 9. Mięso z sosem układam na ryżu.
    10. Danie gotowe.
    11. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować