Gulasz drobiowy z warzywami

4.46 (177 ocen)

Zasmakuje każdemu miłośnikowi gulaszów. Z dużą ilością mięsa i warzyw, smakuje rewelacyjnie.

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    łyżka przyprawy do kurczaka
    łyżeczka czosnku granulowanego
    8 łyżek oleju
    2 cebule
    1 świeża papryka
    10 pieczarek
    2 liście laurowe
    4 ziarenka ziela angielskiego
    kostka rosołowa
    puszka kukurydzy
    puszka groszku konserwowego
    puszka czerwonej fasoli
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    szczypta chilli
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    3 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.46 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz drobiowy z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-24e6ui2 1. Fileta myjemy, kroimy w średnią kostkę, oprószamy przyprawą do kurczaka, czosnkiem granulowanym i podsmażamy na 4 łyżkach oleju do miękkości. Usmażone fileta przekładamy do garnka.
  • image-0pi9fio 2. Pieczarki myjemy kroimy w grubsze plasterki, paprykę i cebulę kroimy w kostkę podsmażamy na 4 łyżkach oleju około 10 minut.
  • image-0sgqpls 3. Kukurydzę, fasolę i groszek osączamy z wody.
  • image-0i1ai2x 4. Wszystkie warzywa wkładamy do mięsa wlewamy 1,5 litra wody wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie, kostkę rosołową gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką papryką, ziołami prowansalskimi i chilli. Zaprawiamy koncentratem pomidorowym. Do szklanki wody dodajemy mąkę, wlewamy 2 łyżki gorącego wywaru ,mieszamy i zagęszczamy gulasz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Kukurydza Kurczak Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować