Gulasz drobiowy z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta myjemy, kroimy w średnią kostkę, oprószamy przyprawą do kurczaka, czosnkiem granulowanym i podsmażamy na 4 łyżkach oleju do miękkości. Usmażone fileta przekładamy do garnka.
2.Pieczarki myjemy kroimy w grubsze plasterki, paprykę i cebulę kroimy w kostkę podsmażamy na 4 łyżkach oleju około 10 minut.
3.Kukurydzę, fasolę i groszek osączamy z wody.
4.Wszystkie warzywa wkładamy do mięsa wlewamy 1,5 litra wody wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie, kostkę rosołową gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką papryką, ziołami prowansalskimi i chilli. Zaprawiamy koncentratem pomidorowym. Do szklanki wody dodajemy mąkę, wlewamy 2 łyżki gorącego wywaru ,mieszamy i zagęszczamy gulasz.
Komentarze