Gulasz z piekarnika z kurczakiem fasolą i dynią

0 (0 ocen)

Bardzo syte, smaczne danie i właściwie samo się robi.

Składniki:

  • 2 ćwiartki z kurczaka
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    2 marchewki
    1 pietruszka
    200 g obranej dyni
    0.5 l pomidorów w zalewie
    2 papryki
    1/2 ostrej papryki
    2 puszki czerwonej fasoli
    2 łyżki oleju
    1 łyżka słodkiej papryki
    1 łyżka oregano
    liść laurowy
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z piekarnika z kurczakiem fasolą i dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak 1. Ćwiartki podzielić na mniejsze kawałki i wymoczyć w zimnej wodzie.
  • Kurczak 2. Posypać solą i pieprzem i usmażyć na złoty kolor. Przełożyć do naczynia do zapiekania.
  • Warzywa 3. Marchewkę, czosnek i pietruszkę pokroić w plasterki, cebulę w piórka, dynię w grubą kostkę.
  • Warzywa 4. Na patelni po smażeniu udek zeszklić cebulę i czosnek. Dodać pozostałe warzywa i smażyć 3 -4 minuty.
  • Składniki 5. W tym czasie przygotować pozostałe składniki. Paprykę pokroić w paski, pomidory przekroić a fasolę odsączyć z zalewy.
  • Gulasz 6. Do smażących się warzyw na patelni, dodać paprykę w proszku, paprykę ostrą, wymieszać i zalać pomidorami, dodać przyprawy i 2 minuty gotować.
  • Gulasz 7. Na kurczaka w naczyniu żaroodpornym rozłożyć paprykę na wierzch czerwoną fasolę i zalać sosem z patelni. Przykryć i piec godzinę w temp. 170*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Fasola Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować