Jajka z marchewką i awokado

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne, nie tylko na świąteczny stół.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo

    1 średnia marchewka
    50 g żółtego sera
    2 łyżki majonezu
    pieprz, sól do smaku

    1 awokado
    1/4 papryki
    1 mała czerwona cebula
    sok z 1/2 cytryny
    ostra papryka ( ilość wg swojego smaku)
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Pasty

Jajka z marchewką i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i ser zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi oczkami. Doprawić solą i pieprzem, dodać majonez i wymieszać.
  • 2. Awokado rozgnieść widelcem, wymieszać z sokiem z cytryny. Dodać drobno pokrojoną cebulę i obie papryki. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  • 3. Jajka obrać, przekroić i na każdą połówkę położyć pastę z awokado. Na półmisku położyć jajka , a obok marchewkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować