REKLAMA

Jajka z marchewką i awokado

wyświetlono: 597 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Bardzo smaczne, nie tylko na świąteczny stół.

opublikowany: 31.01.2020
Udostępnij Pinterest
  • dla 3 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo

    1 średnia marchewka
    50 g żółtego sera
    2 łyżki majonezu
    pieprz, sól do smaku

    1 awokado
    1/4 papryki
    1 mała czerwona cebula
    sok z 1/2 cytryny
    ostra papryka ( ilość wg swojego smaku)
    sól, pieprz
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i ser zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi oczkami. Doprawić solą i pieprzem, dodać majonez i wymieszać.
  • 2. Awokado rozgnieść widelcem, wymieszać z sokiem z cytryny. Dodać drobno pokrojoną cebulę i obie papryki. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  • 3. Jajka obrać, przekroić i na każdą połówkę położyć pastę z awokado. Na półmisku położyć jajka , a obok marchewkę.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: JulkaTomeczek 1dd

Jajka faszerowane awokado

Znakomita przystawka w sam raz na wielkanocny stół.

kategoria: jajko jajka faszerowane Przystawki Pasty opublikowany: 28.02.2019 | wyświetlono: 715 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0
Dodane przez: ewaeu ewaeu

Jajka faszerowane marchewką

Pysznie i wesoło na Święta Wielkanocne

kategoria: jajko jajka faszerowane Przystawki opublikowany: 28.03.2017 | wyświetlono: 1023 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE