Gulasz mięsny z dynią

4.47 (163 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pomysł na ulokowanie dyni szczególnie wtedy kiedy ktoś za nią nie przepada.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki
    50 dag karkówki
    25 dag dyni hokaido
    1 cebula
    sól, pieprz, słodka papryka, majeranek
     3 łyżki mąki
    2 łyżki oleju
    ziele angielskie i liść laurowy
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.47 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz mięsny z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie;
    Mięso myjemy, osuszamy a następnie kroimy w kostkę. Oprószamy wszystkimi przyprawami. A następnie mąką. Smażymy na rumiano z obu stron na oleju. Następnie przekładamy do garnka. Wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie. Cebulę siekamy w talarki, wrzucamy do mięsa. Dolewamy wody do połowy mięsa i dusimy. Kiedy mięso już jest prawie miękkie dorzucamy obraną i pokrojoną w kostkę dynię.  W razie potrzeby dolewamy wody i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku oraz zagęszczamy łyżką mąki, wcześniej rozmieszaną w wodzie. Posypujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować